Misjonærenes urovekkende slagkraft viser seg i deres innflyt..." /> Misjonærenes urovekkende slagkraft viser seg i deres innflyt..."/> Misjonærenes urovekkende slagkraft viser seg i deres innflyt...">
BIFF 2013

God Loves Uganda

2013 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
God Loves Uganda
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Roger Ross Williams
Manus
Benjamin Gray, Richard Hankin, Roger Ross Williams
Foto
Jake Clennell, Derek Wiesehahn
Produsent
Julie Goldman, Roger Ross Williams
"They eat the poo poo!!"

I GOD LOVES UGANDA følger vi amerikanske evangeliske kristne på deres korstog for å frelse Uganda. Vi møter de ivrige misjonærene både i USA og Uganda, og får et fascinerende innblikk i mekanismene som styrer deres virke i teori såvel som i praksis. Det som kunne sluttet med noen rolige bønnemøter antar bibelske proporsjoner når kristenfundamentalistene setter seg fore å utrydde homofili i Uganda.

Misjonærenes urovekkende slagkraft viser seg i deres innflytelse på et lovforslag om å straffe homofili med døden. Deres mål om å fremme seksuell avholdenhet og utrydde kondomer i et land herjet av HIV fremstår som uansvarlig, på grensen til det grusomme. Amerikanernes engasjement bunner riktignok i en slags pervers idealisme, men de har ingen forståelse for landet de opererer i, og deres virksomhet får uante og høyst destruktive konsekvenser. GOD LOVES UGANDA er en film hvor Vesten og Den tredje verden møtes og finner et felles forståelsesgrunnlag i religiøse dogmer og nedarvede fordommer som ødelegger for begge samfunn.

Regi

ROGER ROSS WILLIAMS vant en Oscar for kortdokumentaren MUSIC BY PRUDENCE i 2010. Han har lang erfaring fra arbeid med tv, og GOD LOVES UGANDA er hans første helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}