2019 • 1t 03m • Chile

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Dios
Språk
spansk
Undertekster
engelsk
Regi
Christopher Murray, Israel Pimentel, Josefina Buschmann
Manus
Antonio Luco, Israel Pimentel Bustamante, Josefina Buschmann
Foto
Adolfo Mesías
Produsent
Diego Pino
En filmatisk mosaikk av pave Frans’ besøk i Chile i 2018

I 2018 reiste pave Frans på besøk til Chile, et land i dyp åndelig krise. På tross av den katolske kirkens bestrebelser er nemlig kirkebenkene i landet glisne mens gatene er fulle av mennesker som demonstrerer for LGBTQ-rettigheter, avkriminalisering av abort og til støtte for Mapuche-folket. Og i en nasjon hvor kirken tradisjonelt har hatt svært tette bånd til makten, er paven et naturlig mål for protest og kritikk. Men den katolske kirken har også mange lidenskapelige tilhengere, og hvert stopp på Frans’ turne i det langstrakte landet blir dermed en illustrasjon av de indre motsetningene som definerer dagens chilenske samfunn.

GOD er laget av filmkollektivet MAFI, som sist var å se på BIFF med PROPAGANDA i 2014.. Her har 17 filmskapere fått frie tøyler til  skildre pavens besøk i landet, og resultatet er en serie fascinerende tablåer som til sammen utgjør et satirisk og ofte morsomt portrett av et Chile som fortsatt strever med senvirkningene av diktaturet.

Regi

GOD og PROPAGANDA (BIFF, 2014) er regissert av et kollektiv på 17 unge chilenere fra gruppen MAFI – Mapa fílmico de un país («filmkart over et land»), ledet av Christopher Murray, Israel Pimentel og Josefina Buschmann.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}