BIFF 2005

Goebbels-eksperimentet

2004 • 1t 47m • Tyskland / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Das Goebbels-Experiment
Regi
Lutz Hachmeister
Et sjeldent dykk ned i en avgrunn som dessverre også er menneskelig

Goebbels’ navn har blitt stående som et symbol på kynisk, brutal og skremmende effektiv propaganda. Hitlers propagandaminister har blitt dratt frem som både en fremragende retoriker og en forstyrret misantrop, en dualisme som ifølge GOEBBELS-EKSPERIMENTET også speiler Goebbels’ eget syn på seg selv. Dokumentaren tar utgangspunkt i Goebbels’ dagbøker, samt tidligere uutgitt materiale fra tysk fjernsyn, og avkler et sinn som til tross for en tidvis selvutslettende sentimentalitet, likefullt dirigerte en hel nasjon til å spille sin djevelske symfoni.

Den gåtefulle mannen har blitt fremstilt på film utallige ganger. Mange vil huske det gruoppvekkende kollektive selvmordet, der Goebbels og hans kone tar med seg sine barn i døden, fra filmen DER UNTERGANG. Goebbels’ dagbøker og egne tekster har imidlertid sjelden blitt viet mye plass i andre filmer, og GOEBBELS-EKSPERIMENTET står således som et sjeldent dykk ned i en avgrunn som dessverre også er menneskelig.

Regi

Tyske Lutz Hachmeister (f. 1959) har studert kommunikasjon og arbeidet som journalist etter fullført doktorgrad. I perioden 1989-1995 ledet han Adolf Grimme Institute, et av Tysklands viktigste senter for medieforskning. Senere har han skrevet og regissert tv-reportasjer og dokumentarer. Siden 2001 har Hachmeister vært direktør for produksjonsselskapet HMR. Han underviser også mediahistorie og politikk og media ved Dortmund Universitet.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}