BIFF 2009

Going Against Fate

2008 • 1t 20m • Sveits

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Going Against Fate
Regi
Viviane Blumenschein
En fascinerende innføring i Mahlers 6. symfoni

GOING AGAINST FATE følger dirigenten David Zinman og Tonhalle-Orchestra i Zürich på prøver, konserter og opptak av Mahlers 6. symfoni. Zinman har tydelig satt seg inn i materialet og er åpenbart en Mahler-ekspert. Han beretter levende om Mahlers privatliv, om hans lidenskaper og hvordan begivenheter og mennesker han traff påvirket komposisjonene. Mahlers musikk uttrykker hans søken og lengten etter å utforske de fjerneste områder av menneskesjelen. Menneskehetens problemfylte eksistens var noe han stadig vendte tilbaketil, og var en pålitelig kilde til inspirasjon. Zinmans intense nærhet til Mahler følelsesunivers gjør at filmen blir en sterk visuell og auditativ reise inn i lydens og musikkens verden.

Vi får også et godt innblikk i arbeidet med den 6. symfonien, som er Mahlers minst kjente og spilte. Zinman sammenligner denne med de øvrige, mer populære symfoniene og hvordan disse henger sammen med hendelser i Mahlers karriere. Sist, men ikke minst, får vi være vitne til hvordan dirigent og orkester arbeider seg frem til den endelige versjonen gjennom harde tak og prøving og feiling.

Regi

Viviane Blumenschein er en tysk dokumentarfilmskaper som i 2008 regisserte sine to første helaftens dokumentarfilmer: GOING AGAINST FATE og DANCE FOR ALL, om en sørafrikansk ballettropp.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}