BIFF 2014

Gone Girl

2014 • 2t 28m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Gone Girl
Språk
Engelsk
Undertekster
Norsk
Regi
David Fincher
Manus
Gillian Flynn, basert på hennes roman med samme tittel.
Produsent
Leslie Dixon, Bruna Papandrea, Reese Witherspoon
Ung pike forsvunnet

Etter å ha mistet jobben på grunn av nedskjæringer, flytter journalist Nick Dunne og hans kone Amy fra New York til Nicks hjemby i staten Missouri. Amy er på ingen måte tilfreds med sitt nye småbyliv, og dette gir opphav til betydelige gnisninger mellom de to. Og når Amy forsvinner på parets bryllupsdag, og blir den desperate og sørgende ektemannen raskt hovedmistenkt i saken.

Sist gang David Fincher hadde befatning med en populær krimroman var da han filmatiserte Stieg Larssons «Menn som hater kvinner», en film som de fleste vel er enige om at ikke er blant regissørens beste. I Gillian Flynns «Gone Girl» har han dog funnet en fortelling som stemmer langt bedre overens med hans talenter og interesser. For at også de som har lest boken skal kunne ha glede av dette mysteriet, har Fincher og Flynn endret historien på et par sentrale punkter, men spenningen som gjorde dette til en internasjonal bestselger er i aller høyeste grad ivaretatt i denne etterlengtede filmatiseringen. Det er bare å benke seg ned for høstens store thriller.

 

Visningen mandag 29. september er festivalens «Centerpiece» - en hovedvisning midtveis i festivalen!

Regi

David Fincher (USA, 1962) Filmer i utvalg: THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO (2011), THE SOCIAL NETWORK (2010), ZODIAC (2007)
Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}