BIFF 2008

Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson

2008 • 1t 58m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson
Regi
Alex Gibney
Herlig og svært informativ film om nyere amerikansk politikk, med Hunter S. Thompson som midtpunkt

"If Bush wins, the planet is doomed," sa forfatteren, livsnyteren og kranglefanten Hunter S. Thompson, kort tid før han skjøt seg selv i sitt hjem i Woody Creek, Colorado. Denne filmen tar for seg den ekstraordinære mannens lange reise fra ambisiøs og sint journalist til desillusjonert eremitt, en reise gjennom Amerikas politiske historie fra 60-tallet til i dag. Thompson sto for en type politisk og kulturell journalisme som var direkte, ærlig, sinna – og ofte rent oppspinn.

GONZO legger spesielt vekt på tiden Thompson brukte på å dekke presidentvalgkampen i 1972, da den svært venstrevridde George McGovern stilte til valg mot sittende president Richard Nixon. Thompsons hat til Nixon og Vietnamkrigen gjorde ham til en av McGoverns fremste støttespillere, i en valgkamp som endte tragisk for de fleste involverte. Filmen inneholder et vell av arkivmateriale av Thompsons mange sære påfunn, samt intervjuer med sentrale figurer som Tom Wolfe, Jimmy Carter, George McGovern og Ralph Steadman. GONZO gir et tilbakeblikk på USAs politiske fortid og "the death of the American Dream", med et tydelig blikk på fremtiden.

Regi

Alex Gibney har regissert og produsert en lang rekke vellykkede dokumentarfilmer, som ofte tar for seg alvorlige temaer. ENRON: THE SMARTEST GUYS IN THE ROOM (2005) ble nominert til Oscar, og i 2007 vant han for TAXI TO THE DARK SIDE, som handlet om en uskyldig afghansk taxisjåfør som ble torturert til døde av amerikanske myndigheter. Samme året var han også Oscar-nominert som produsent for Irak-krigsdokumentaren NO END IN SIGHT, som BIFF presenterte i 2007.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}