GOOGLE AND THE WORLD BRAIN er en uhyre aktuell film som tang..." /> GOOGLE AND THE WORLD BRAIN er en uhyre aktuell film som tang..."/> GOOGLE AND THE WORLD BRAIN er en uhyre aktuell film som tang...">
BIFF 2013

Google and the World Brain

2013 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Google and the World Brain
Språk
Engelsk
Undertekster
Ingen
Regi
Ben Lewis
Manus
Ben Lewis
Foto
Frank Lehmann
Produsent
Bettina Walter
Storebror (opply)ser deg

I 1937 delte den britiske forfatteren H. G. Wells sine tanker om fremtiden i en rekke essays. Han så for seg at man en gang ville ha en slags sentral som kunne oppbevare all verdens kunnskap, tilgjengelig for hele verdens befolkning. 65 år senere satte Google seg fore å sette Wells teori ut i live. I 2002 begynte de prosjektet som gikk ut på å lagre alle bøker som noen gang var blitt skrevet digitalt i sine arkiver. Etter å ha scannet om lag ti millioner bøker, viste det seg imidlertid at Google ikke engang eide rettighetene til halvparten av dem. Flere forlag og forfattere saksøkte Google, og det hele førte til en stor rettssak i 2011.

GOOGLE AND THE WORLD BRAIN er en uhyre aktuell film som tangerer flere viktige og kontroversielle emner i vår samtid. Med nerve som en science fiction-thriller undersøker den de etiske gråsonene Internettet medfører, blant annet med tanke på åndsverkloven. Filmens hovedpoeng blir likevel: Hva skjer når et privat selskap får monopol på tilgang til informasjon og kunnskap?

Regi

BEN LEWIS er en internasjonalt anerkjent filmskaper som står bak flere dokumentarer for både film og fjernsyn. Han er kjent for filmer som THE GREAT CONTEMPORARY ART BUBBLE (2009) og POOR US: AN ANIMATED HISTORY OF POVERTY (2012).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}