BIFF 2012

Grandma Lo-Fi: The Basement Tapes of Sigriður Nielsdóttir

2012 • 1t 02m • Island / Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Amma Lo-Li
Regi
Orri Jónsson, Kristín Björk Kristjánsdóttir, Ingibjörg Birgisdóttir
Og kassetten var ikke død.

Grandma-delen i filmens tittel viser til hovedpersonens anselige alder da hun debuterte som musikkartist; Sigriður Nielsdóttir var sytti før hun begynte med musikk. Lo-Fi viser til hennes enkle instrumentbeholdning; med utgangspunkt i muntre, eksentriske komposisjoner som hun lager på et keyboard, legger hun på lag på lag med lydopptak av husholdnings- og kjøkkenutstyr. Hun sier i filmen at hun startet med musikken for å gi til familien og til venner, og at hun simpelthen ikke kunne holde den innestengt lenger.

Det må ha vært et voldsomt trykk, for i løpet av de siste syv årene har Nielsdóttir spilt inn godt over 600 sanger og sluppet 59 album. Hun har fått en unik kultstatus blant Islands mange profilerte artister, som Björk og Sigur Rós, og er blitt en inspirasjonskilde for landets unge musikere. GRANDMA LO-FI: THE BASEMENT TAPES OF SIGRIÐUR NIELSDÓTTIR er kledelig skutt med «gammeldags» super8- og 16mm-utstyr, og er et varmt portrett av denne kreative og veldig, veldig søte gamle, unge damen.

Regi

INGIBJÖRG BIRGISDÓTTIR ble uteksaminert fra Kunstakademiet i Island i 2006. Hun har deltatt med arbeider ved flere kunstutstillinger i Island, Europa og USA, og hadde sin første separatutstilling i Kunstmuseet i Rekjavik i 2009. Birigisdóttir har lagd musikkvideoer, albumomslag og videoinstallasjoner til konserter for grupper som MúmSeabear og Sing Fang Bous. GRANDMA LO-FI er hennes regidebut. Hun bor på Island. 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}