1999 • 1t 20m • Canada / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Grass
Regi
Ron Mann
Om gress og politikk i det tyvende århundre

Du trenger ikke å ha inhalert for å sette pris på denne dokumentaren om amerikanske myndigheters ustoppelige kamp mot marihuana – en krigstilstand som fortsetter inn i det 21. århundre. Den anerkjente dokumentarfilmskaperen Ron Mann har produsert en kompilasjonsdokumentar om hvordan marihuana har påvirket dette århundret og hvordan historien og sosiale tabuer har innvirket på våre holdninger til rusmiddelet.

GRASS følger historien om hvordan marihuana har blitt forsøkt håndtert i statlig politikk og i holdningskampanjer, med overgangen til det tjuende århundret som utgangspunkt. Filmen baserer seg utelukkende på arkivklipp, og Woody Harrelson medvirker som forteller. Dokumentaren legger mye av skylden for kriminaliseringen av marihuana på politikeren Harry Anslinger, som distribuerte falsk informasjon om marihuana til den amerikanske offentligheten, med det målet å avskaffe det.

Regi

Ron Mann er en kanadisk dokumentarfilmskaper som først og fremst har fokusert på kanadisk og amerikansk alternativ- og protestkultur. Han driver selskapet Sphinx Productions, som har produsert de fleste av filmene hans. Blant filmene han har regissert er IMAGINE THE SOUND (1981), COMIC BOOK CONFIDENTIAL (1988), GRASS (1999, vist på BIFF i 2000), TALES OF THE RAT FINK (2006), KNOW YOUR MUSHROOMS (2008) og IN THE WAKE OF THE FLOOD (2010).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}