Som i hans forrige spillefilm, CHILDREN OF MEN, spør regissø..." /> Som i hans forrige spillefilm, CHILDREN OF MEN, spør regissø..."/> Som i hans forrige spillefilm, CHILDREN OF MEN, spør regissø...">
BIFF 2013

Gravity

2013 • 1t 30m • Storbritannia / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Gravity
Språk
Engelsk
Undertekster
Norsk
Regi
Alfonso Cuarón
Manus
Alfonso Cuarón, Jonas Cuaron, Rodrigo García
Foto
Emmanuel Lubezki
Produsent
Alfonso Cuarón
Bedre enn Kubrick?

45 år etter at Kubrick lagde det ettertiden har erklært å være verdens beste scifi-film, har GRAVITY skapt pustebesvær hos kritikere verden over. Historien dreier seg rundt to astronauter, den aldrende Matt Kowalsky og nybegynneren Dr. Ryan Stone, som finner seg selv i en svært ubehagelig situasjon da rester av en sprengt satellitt slynger dem ut i rommet, med både romferge og oksygenforsyning utenfor rekkevidde.

Som i hans forrige spillefilm, CHILDREN OF MEN, spør regissør Alfonso Cuarón her hvorvidt håp og tro er mulig i tilsynelatende håpløse stunder. Ved hjelp av fantastiske visuelle effekter og en imponerende formålstjenlig bruk av 3D blir publikum tatt med på en overbevisende rundreise i et skremmende virkelighetsnært verdensrom. Sterke skuespillerprestasjoner tilfører også noe sårt og menneskelig til det hele, og resultatet er en suggererende skildring av menneskets kamp for overlevelse i det ukjente. GRAVITY er kort sagt den beste filmen om verdensrommet siden 2001.

Regi

ALFONSO CUARÓN er en meksikansk filmskaper, som er best kjent for sine filmer Y TU MAMA TAMBIEN (2001), HARRY POTTER OG FANGEN FRA AZKABAN (2004) og CHILDREN OF MEN (2006). For sistnevnte film mottok han tre Oscar-nominasjoner og høstet stor internasjonal anerkjennelse.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}