BIFF 2002

Gud griper inn

2002 • 1t 32m • Palestina / Frankrike / Marokko / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Yadon ilaheyya
Regi
Elia Suleiman

I Nasaret er en mann presset økonomisk og prøver å bryte ut av den onde sirkel. Hans sønn E.S. (spilt av regissøren Elia Suleiman), som oppholder seg i Jerusalem, prøver så godt det lar seg gjøre å holde fast på sitt forhold til en palestinsk kvinne fra Ramallah. På grunn av de politiske forholdene, må de ha sine stevnemøter ved en israelsk kontrollpost. E.S. skifter mellom henholdsvis å bruke kreftene på å hjelpe sin far, som har fått nervesammenbrudd, og å opprettholde forholdet til kvinnen.

Suleiman tar oss med inn i en verden av absurditeter, hvor det reneste kaos råder og hvor israelerne herser med palestinere som ønsker å passere sperringene. Filmen er omtrent like kaotisk og tragikomisk som den absurde virkelighet den beskriver. Den er innspilt før opptrappingen av konflikten mellom palestinerne og israelerne etter 11. september i fjor, da Ariel Sharon så sitt snitt til å prøve og knuse palestinsk motstand fullstendig ved å bruke samme terroristretorikk som George W. Bush. Den var det store samtaleemnet i Cannes i år, hvor den både vant Juryens pris og filmkritikerpanelets pris (FIPRESCI).

Regi

Eila Suleiman (1960) er født i Nasaret og bodde i New York fra 1981 til 1983, hvor han var foreleser ved en rekke universiteter og kunstinstitusjoner. I 1994 slo han seg ned i Jerusalem og fikk i oppdrag av Europakommisjonen å etablere et filmstudie ved Bir-Zeit universitetet. Han har bak seg fire kortfilmer og spillefilmen CHRONICLE OF A DISAPPEARANCE (1996).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}