BIFF 2002

Guds barn

2001 • 1t 45m • Japan

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Kami no ko tachi
Regi
Shinomiya Hiroshi

Da denne dokumentarfilmen ble vist under årets Berlinfestival, ble opplevelsen så sterk at flere forlot kinosalen og vi tenkte: - Går det virkelig an å vise slike filmer? Går det i det hele tatt an å lage slike filmer? Hvordan ville filmtilsynet i Norge behandle en slik film? Svært interessant dette, all den tid vi snakker om en dokumentarfilm med de beste intensjoner.

I 1995 bestemte myndighetene i Fillippinene å evakuere de vel 40.000 menneskene som bodde i "Smoky Mountain" - Manilas søppeldynge. Disse de fattigste på samfunnets rangstige livnærte seg ved å samle restavfall og verdier som var blitt kastet av Manilas befolkning. En del av de evakuerte slo seg ned i Quezon ved en annen fylling for å fortsette å sanke verdier i søppelet. Dokumentarteamet begynte filmingen 2. juli 2000. Det begynte å regne kontinuerlig i en uke. Vannmassene resulterte i et ras på søppelfyllingen som forårsaket at mange brakker ble begravet og mer enn tusen mennesker døde. Fem dager senere ble også denne søppelfyllingen stengt og de overlevende beboerne var igjen konfrontert med at deres levebrød forsvant.

Regi

Shinomiya Hiroshi er født i Sendai i Japan i 1958. Hoppet av økonomistudier for å studere teater ved "Shuji Terayama Tenjo Sajiki-teatret" hvor han var frem til midten av 80-tallet. I 1986 begynte han å lage promovideoer og reklamefilm. I sin første dokumentar SCAVENGERS: FORGOTTEN CHILDREN (1995) tar han for seg slummen i Manila, og han tar opp tråden igjen i 2000 med GUDS BARN.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}