BIFF 2012

Guds hester

2012 • 1t 55m • Marokko / Frankrike / Belgia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Les chevaux de Dieu
Regi
Nabil Ayouch
En hellig kriger blir til.

GUDS HESTER er basert på hendelsene som ledet opp til de marokkanske selvmordsbombeangrepene 16. mai 2003. Filmen beskriver det heller utsiktsløse livet i slummen utenfor Casablanca i Marokko. Der spiller de to vennene Yachine og Nabil fotball, under de vaktsomme øynene til Hamid, Yachines eldre og småkriminelle bror. Livet er hardt og fremtiden lover ingen forandring - at ytterliggående islamister har muligheter til å rekruttere nye disipler i dette miljøet er ikke overraskende. Jihadismen lover mening, og ikke minst en vei ut av slummen.

Når Hamid kommer ut av fengsel etter å ha sonet i to år, er han blitt en from fundamentalist. Hans milde manerer er nesten er mer skremmende enn hans tidligere aggresjon. Yachine følger snart i brorens fotspor. Regissør Nabil Ayouch har gjort om Mahi Binebines roman The Stars of Sidi Moimen til en original og dramatisk film, der sosialrealisme pares med episk historiefortelling. Filmen ble vist i Un Certain Regard-programmet under årets Cannes-festival.

Regi

NABIL AYOUCH ble født i Paris i 1969. Han har arbeidet som regissør, produsent og forfatter i TV og film. I tillegg til HORSES OF GOD (2012), har han blant annet regissert ALI ZAOUA (2000) og WHATEVER LOLA WANTS (2007), som begge ble vist på kino i Norge.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}