2020 • 1t 33m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Gunda
Undertekster
uten
Regi
Victor Kossakovsky
Manus
Ainara Vera og Victor Kossakovsky
Foto
Egil Håskjold Larsen og Victor Kossakovsky
Produsent
Anita Rehoff Larsen og Joslyn Barnes
En svinaktig flott dokumentar om livet på bondegården

Selv om filmhistorien har produsert en håndfull uforglemmelige filmer om griser – som HELDIGGRISEN BABE, RENNSCHWEIN RUDI RÜSSEL og RENNSCHWEIN RUDI RÜSSEL 2: RUDI RENNT WIEDER! – har du aldri sett noe som GUNDA før. I denne tandre og intime dokumentaren følger vi grisen Gunda og grisungene hennes i deres daglige liv på bondegården, og får et unikt innblikk i tilværelsen til dyrene på deres egne premisser. Her finnes ingen mennesker eller voiceover, bare empatiske og intenst tilstedeværende skildringer av små og store begivenheter i dyrenes hverdag.

GUNDA er en norsk-amerikansk samproduksjon regissert av russiske Viktor Kossakovsky – som BIFF-gjengere vil huske fra fjorårets publikumsfavoritt AQUARELA – med utsøkt sort-hvitt-foto av Egil Håskjold Larsen. Blant produsentene finner vi skuespiller og veganer Joaquin Phoenix, og selv om filmen har ambisjoner om å få publikum til å revurdere sitt syn på kjøttproduksjon, er den verken misjonerende eller belærende. Dette er en perle av en dokumentar, og garantert et av festivalens store samtaleemner.

Festivalgjest (Q&A): Anita Rehoff Larsen (produsent)

Regi

Viktor Kossakovsky (Russland) Filmer i utvalg: AQUARELA (BIFF 2019), MANIFESTACIÓN (2014), LENGE LEVE ANTIPODENE (BIFF 2012), RUSSIA FROM MY WINDOW (2003)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}