BIFF 2009

Gylne tider

2009 • 2t 35m • Romania / Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Amintiri din epoca de aur
Regi
Hanno Höfer & Razvan Marculescu & Cristian Mungiu & Constantin Popescu & Ioana Uricaru
Fem surrealistiske fortellinger fra den rumenske kommunismens glansdager

GYLNE TIDER består av fem korte filmer som alle på sitt vis handler om de innfløkte og tidvis riktig så absurde konsekvensene av det rumenske kommunistregimets mål om å kontrollere ethvert aspekt av rumenernes livsførsel. Segmentene er alle skrevet av Christian Mungiu, som fikk sitt internasjonale gjennombrudd da han vant Gullpalmen i Cannes med 4 MÅNEDER, 3 UKER OG 2 DAGER i 2007, og regissert av fire rumenske regissører, i tillegg til Mungiu selv. De små filmene er alle vandrehistorier fra tiden da Nicolae Ceausescu styrte med jernhånd. Vi får servert Legenden om det offisielle besøket, Historien om partifotografen, og vi får stifte nærmere bekjentskap med Kyllingsjåføren og Den grådige politimannen, før det hele rundes av med Fortellingen om luftselgerne.

GYLNE TIDER er en svært underholdende og sjeldent vellykket episodefilm hvis blanding av absurd humor og et underliggende alvor sender tankene hen til den østeuropeiske filmens varmeste og mest publikumskjære regissører, som Emir Kusturica og Jiri Menzel. På tross av sitt dystre utgangspunkt er nemlig GYLNE TIDER østeuropeisk film på sitt aller beste!

Regi

Hanno Höfer er en rumensk regissør som tidligere har regissert kortfilmene INTERNATIONAL PHONE CALL (1998), DINCOLO (1999) og HUMANITARIAN AID (2002).

Razvan Marculescu er en rumensk klipper og regissør. GYLNE TIDER er hans første film som regissør.

Christian Mungiu er Romanias for øyeblikkets mest fremgangsrike og omtalte regissør. I 2002 regisserte han sin første spillefilm med OCCIDENT, og i 2005 deltok han med et segment i episodefilmen LOST AND FOUND. Mungiu fikk sitt internasjonale gjennombrudd med 4 MÅNEDER , 3 UKER OG 2 DAGER (2007), som også vant Gullpalmen i Cannes.

Constantin Popescu er en rumensk regissør og manusforfatter som har regissert kortfilmene APARTAMENTUL (2004) og CANTON (2004).

Ioana Uricaru er en rumensk klipper og regissør som tidligere har regissert kortfilmen THE SUN AND THE MOON (2008).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}