2009 • 1t 16m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
H2Oil
Regi
Shannon Walsh
Økonomi versus økologi i det nordlige Canada

I den canadiske provinsen Alberta finnes et oljefelt som er større enn England i areal. Denne enorme naturressursen har imidlertid skapt mye hodebry for canadierne, ettersom oljen her finnes i form av tjæresand. Å nyttegjøre seg av tjæresanden krever store mengder energi og prosessen er også svært lite gunstig for miljøet, ettersom den krever store mengder ferskvann og skaper ekstreme mengder CO2 og giftig vann.

H2OIL er en engasjerende og balansert dokumentarfilm om et brennende aktuelt tema. Det er en film som ikke bare utfordrer bildet av Canada som USAs hensynsfulle, intelligente, nesten-sosialistiske lillebror, men som også stiller viktige spørsmål om hvor langt man i den vestlige verden er villige til å gå for å holde velstanden oppe på dagens nivå. Og i disse dager hvor norske aviser daglig fylles av saker om oljeleting i Lofoten og på Jan Mayen, synes filmen også i stand til å tegne et bilde av hva vi kan vente oss i nordområdene dersom petroleumsindustrien får gjøre som den vil.

Regi

Shannon Walsh er en filmskaper bosatt i Canada og Sør-Afrika, og hennes kortfilmer har blitt vist på festivaler over hele verden. H2OIL er hennes første helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}