BIFF 2007

Hallam Foe

2007 • 1t 35m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Hallam Foe
Språk
Engelsk
Regi
David Mackenzie
Manus
Ed Withmore, David Mackenzie
Produsent
Gillian Berrie
Et sårt, spennende og forstyrrende drama med bøttevis av indie-cred

17 år gamle Hallam Foe har aldri kunnet forsone seg med morens mystiske dødsfall. Han nekter å tro at det dreier seg om en ulykke og mistenker sin stemor for å ha hatt en finger med i spillet. Besatt av tanken på at moren ble myrdet, synker Hallam stadig lenger ned i sin egen bisarre fantasiverden. Og når søsteren flytter hjemmefra, forsvinner samtidig hans eneste virkelige kontakt med utenomverdenen. Ute av stand til å leve under samme tak som personen han er overbevist om at drepte moren hans, forlater Hallam det store huset på landsbygda og flykter til Edinburgh. Her møter han tilfeldigvis en kvinne som bærer en besnærende likhet med moren, og plutselig har han på ny viklet seg inn i en verden av løgn og intriger.

HALLAM FOE er ikke bare en forfriskende mørk og vellaget independentfilm. Både Jamie Bell (BILLY ELLIOT) og Sophia Myles (ART SCHOOL CONFIDENTIAL) gjør bunnsolide prestasjoner i hovedrollene. Og med band som Orange Juice, Sons and Daughters og Franz Ferdinand på lydsiden og en tittelsekvens laget av billedkunstneren David Shrigley representerer filmen et slags tverrsnitt av skotsk populærkultur. En av årets kuleste filmer.

Regi

David MacKenzie (1966) debuterte i 2002 med THE LAST GREAT WILDERNESS. Året etter kom hans hittil mest kjente film YOUNG ADAM, basert på Alexander Trocchis roman, og med Ewan McGregor og Tilda Swinton i hovedrollene. YOUNG ADAM vant både priser og anerkjennelse langt utover Skottlands grenser. I 2005 kom den psykologiske thrilleren ASYLUM.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}