Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, a Song

internasjonal dokumentar

2021 • 1t 55m • USA

40 interessert
sø. 24 okt.Se alle dager
Ma. 25 okt.
TEMA:

musikk

Språk
engelsk
Regi
Daniel Geller, Dayna Goldfine
Manus
Daniel Geller, Dayna Goldfine
Foto
Daniel Geller
Produsent
Daniel Geller, Dayna Goldfine
Leonard Cohens liv og karriere skildret gjennom hans største sang

Direkte fra Venezia kommer denne dokumentaren om Leonard Cohen, som bruker den kanadiske sangeren, poeten og forfatterens mest kjente sang som utgangspunkt for et portrett av et unikt kunstnerskap. Cohen brukte nemlig over et tiår på å skrive «Hallelujah», og skal ha skrevet 80 vers og opp mot 250 versjoner av hver tekstlinje. I dag kjenner vi «Hallelujah» som en av det forrige århundrets udødelige klassikere, men da Cohen leverte den og resten av albumet «Various Positions» i 1984, mislikte plateselskapet det så sterkt at de nektet å gi det ut i USA.

Via arkivopptak av Coen selv og intervjuer med samarbeidspartnere, fortrolige og beundrere, fortelles historien om en eviggrønn låt som bygger bro mellom det religiøse og det sekulære – mellom evigheten og populærkulturen. Cohen ga sin velsignelse til HALLELUJAH: LEONARD COHEN, A JOURNEY, A SONG kort tid før sin død i 2016, og det er derfor gledelig å konstatere at dette har blitt en svært grundig og solid hyllest til en enestående låt og en enestående artist.

Visning med innledning søndag 24. oktober i samarbeid med Bergen Jazzforum.

Regi

Daniel Geller (USA), Dayna Goldfine (USA) Filmer i utvalg: THE GALAPAGOS AFFAIR: SATAN CAME TO EDEN (BIFF 2014), SOMETHING VENTURED (BIFF 2011), BALLETS RUSSES (2005)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}