BIFF 2014

Haram

2014 • 1t 40m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Haram
Regi
Ulrik Imtiaz Rolfsen
Manus
Ulrik Imtiaz Rolfsen
Eier du ikke skam?

I det norskpakistanske miljøet Omar tilhører er det mye som er haram – syndig, skamfullt, forbudt. Men de mange syndene inngår også i et hierarki, og kriminalitet og rusmidler er langt mer akseptert enn det å ha en blond norsk kjæreste. Derfor lever Omar ett liv med venner og familie og ett ganske annet med kjæresten Silje. Når Omars søster Amina plutselig dukker opp på et overvåkningskamera blir en familiehemmelighet avslørt: Mens både familie og venner trodde hun var blitt utsatt for et æresdrap fordi hun hadde rømt fra sitt eget bryllup i Pakistan, ble den da 16 år gamle jenta i all hemmelighet tatt hånd om av barnevernet. Familien beordrer Omar til å finne søsteren, og sammen med fetteren Khuram tumler han inn i et for dem ukjent Norge hvor Amina har levd et hemmelig og ganske suksessfullt liv.

HARAM er en underholdende og intenst spennende thriller som bygger videre på gangsteruniverset regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen etablerte i IZZAT (2005), samtidig som den retter fokus mot kvinnesynet og de forvaklede æresbegrepene man finner i det norskpakistanske miljøet.

 

HARAM er årets avslutningsfilm! Møt filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen under visningene 1. oktober. Velkommen til festvisning med DJ Abu og bandet Socker!

Regi

Ulrik Imtiaz Rolfsen (Pakistan/Norge) DEN SISTE REVEJAKTA (2008), VARG VEUM - BITRE BLOMSTER (2007), IZZAT (2005)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}