BIFF 2011

Hardt arbeid

2011 • 1t 39m • Brasil

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Trabalhar Cansa
Regi
Marco Dutra & Juliana Rojas
Butikk til besvær

HARDT ARBEID åpner i et tomt og slitent butikklokale, hvor klaustrofobiske ekko akkompagneres av lysstoffrørenes lave, monotone during. Her skal husmoren Helena virkeliggjøre sin mangeårige drøm om å drive sin egen dagligvarebutikk. Samtidig mister hennes mann Octavia plutselig jobben, og utsiktene til å få en ny en ser ikke gode ut. Parallelt med at Octavio glir stadig lenger inn i apatien, begynner urovekkende ting å skje i Helenas butikk; en rekke uforklarlige hendelser synes alle å peke i retning av en mystisk murvegg innerst i lokalet.

I HARDT ARBEID blander regissørene Marco Dutra og Juliana Rojas sosialrealistisk samfunnskritikk med elementer fra skrekkfilmens verden. Resultatet er en film som elegant unngår klisjéene som ofte preger begge disse sjangrene, og som på imponerende vis makter å både si noe om samtidens sosioøkonomiske realiteter og få det til å gå kalt nedover ryggen på publikum.

Regi

Det er vanskelig å snakke om den ene uten å trekke inn den andre. Marco Dutra og Juliana Rojas har samarbeidet siden de gikk ut av filmskolen sammen for 12 år siden. Siden da har de skrevet og regissert en rekke kortfilmer, blant annet UM RAMO (2007) som blant annet stakk av med Kodak kortfilmprisen i Cannes. HARD LABOR er deres første langfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}