HARMONY LESSONS er en usedvanlig selvsikker debutfilm. Emir ..." /> HARMONY LESSONS er en usedvanlig selvsikker debutfilm. Emir ..."/> HARMONY LESSONS er en usedvanlig selvsikker debutfilm. Emir ...">
BIFF 2013

Harmony Lessons

2013 • 1t 50m • Kasakhstan / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Uroki Garmonii
Språk
Russisk
Undertekster
Engelsk
Regi
Emir Baigazin
Manus
Emir Baigazin
Foto
Aziz Zhambakiyev
Produsent
Anna Katchko
Den beste filmen om en kasakhstansk bygdeoriginal siden - ja, du vet…

13 år gamle Aslan bor sammen med sin bestemor på den kasakhstanske landsbygda. Aslan er en intelligent og stillferdig ung mann som betrakter verden med et distansert blikk, og har lite til felles med klassekameratene. Skolen styres av den brutale bøllen Bolat, hvis nettverk av unge pengeutpressere holder de yngre og mer lovlydige elevene i sitt jerngrep. Bolat beordrer skolens elever til å holde seg unna Aslan, noe som resulterer i at den allerede tilbaketrukne gutten trekker seg fullstendig tilbake fra omverdenen og vier all sin ledige tid på bisarre eksperimenter med kakerlakker, mens han i det stille pønsker ut sin hevn.

HARMONY LESSONS er en usedvanlig selvsikker debutfilm. Emir Baigazin har laget et poetisk og lavmælt drama som er like vakkert fotografert som det er uhyggelig. Mange vil oppleve det landlige Kasakhstan som eksotisk, men den underliggende fortellingen om tenåringer som driver hverandre til grusomme handlinger er høyst universell.

Regi

EMIR BAIGAZIN er født i Kasakhstan og arbeidet som skuespiller ved teatret i Aktobe før han begynte sine filmstudier. Hans første langfilm, HARMONY LESSONS, hadde internasjonal premiere under konkurransedelen av filmfestivalen i Berlin i 2013.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}