BIFF 2009

Harry Brown

2009 • 1t 43m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Harry Brown
Språk
Engelsk
Regi
Daniel Barber
Manus
Gary Young
De gamle er eldst - og farligst

Når bestevennen Leonard blir drept av en gjeng unge pøbler, har ikke den aldrende enkemannen Harry Brown noe annet valg enn å bevæpne seg og stige ned i Londons underverden for å ta sin rettmessige hevn over gjerningsmennene. Sporet an av sorg og frustrasjon, forvandles hans hevntokt sakte, men sikkert til et korstog mot en kriminell underverden som politiet tilsynelatende har gitt opp kampen mot.

Med Michael Caine i rollen som en hensynsløs hevner i frakk, er det ikke til å unngå at HARRY BROWN sender tankene hen til Caines kanskje mest kjente film – Mike Hodges' GET CARTER. Men i motsetning til Jack Carter er ikke Harry Brown noen følelsesløs drapsmaskin. Harry er en mann som har blitt presset til bristepunktet, og det er ikke vanskelig å se han og Leonards situasjon som et bilde på Storbritannias problemer med ungdomskriminalitet og den lovløsheten som blomstrer i enkelte bydeler i de store befolkningssentrene. HARRY BROWN er en etterlengtet sjanse til igjen å se Michael Caine i en handlekraftig hovedrolle og en sjelden godbit for alle elskere av brutale britiske kriminalfilmer.

Regi

Daniel Barber er en britisk regissør som fullførte St Martins School of Art i 1988. Han hadde en vellykket karriere som reklamefilmskaper og har mottott flere priser for dette arbeidet. I 2008 ble han Oscarnominert med kortfilmen THE TONTO WOMAN (2007). HARRY BROWN (2009) er hans debut som langfilmregissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}