BIFF 2012

Hasta la vista!

2011 • 1t 53m • Belgia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Hasta la vista!
Språk
Flamsk/Fransk
Regi
Geoffrey Enthoven
Manus
Pierre De Clercq
Foto
Gerd Schelfhout
Produsent
Mariano Vanhoof
Jomfrudom – det største handikappet av dem alle.

Frustrerte menn på jakt etter kvinner å ha sex med er et populært utgangspunkt for spillefilmer, og uavhengig av hvorvidt sjangeren er high school-komedie eller europeisk sosialpessimisme danner kombinasjonen av løpske kjønnsdrifter og mellommenneskelige forviklinger en god oppskrift for dramatikk. I HASTA LA VISTA møter vi vennene Philip, Lars og Jozef, som alle er fast bestemt på å bli av med jomfrudommen – en prosess som kompliseres ytterligere av deres respektive funksjonsnedsettelser.

Jozef er blind, Lars er kreftsyk og avhengig av rullestol for å komme seg rundt, mens Philip kun kan bevege musklene fra halsen og opp. Alle tre er avhengig av foreldrenes hjelp i dagliglivet, men når Philip blir tipset om et spansk bordell som spesialiserer seg på kunder med funksjonsnedsettelser, bestemmer trekløveret seg for å legge ut på tur alene... HASTA LA VISTA bruker et klisjéfylt premiss som utgangspunkt for et morsomt og sjarmerende drama om vennskap, selvstendighet og viktigheten av å forsone seg med sin egen skjebne.

Regi

GEOFFREY ENTHOVEN er en belgisk filmregissør, manusforfatter og filmklipper. Etter at han ble uteksaminert fra Royal Academy of Fine Arts i Ghent i 1999 har han blitt nominert til og vunnet utallige priser for filmene sine. Hans første spillefilm, CHILDREN OF LOVE (2002), ble mottatt med stor entusiasme, og film nummer to, THE ONLY ONE fra 2006, vant prisen for årets beste film i Belgia samme år. ENTHOVEN er nå aktuell med sin femte film, HASTA LA VISTA! (2011).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}