BIFF 2021

Havfruen om bord

2021 • 0t 36m • Norge / Argentina

28 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Festival

BIFF KINO

Språk
spansk
Undertekster
engelsk
Regi
Mirko Stopar
Manus
Mirko Stopar
Foto
Diego Poleri
Produsent
Tore Buvarp
En maritim dannelsesreise

Med et nyknust hjerte i bagasjen og et ønske om å besøke sin søster i Norge, stiger den 22 år gamle norsk-argentinske poeten Norah Lange i 1927 om bord i et lasteskip på vei fra Buenos Aires til Oslo. Som eneste kvinne blant en besetning av ensomme sjømenn skal den 45 dager lange sjøreisen vise seg å bli en krevende affære. Norah må være snartenkt og diplomatisk for å holde stand mot det stadig mer nærgående og løsslupne mannskapet samtidig som hun er avhengig av å holde seg inne med kapteinen, som på sin side er fullstendig besatt av henne.

HAVFRUEN OM BORD veksler mellom svart-hvitt, farger, stillbilder, miniatyrer og drømmesekvenser på en måte som sender tankene til den kanadiske kultfilmskaperen Guy Maddin. Blant annet lar regissør Mirko Stopar seg inspirere av stumfilmens estetikk til å utforske maktforholdet mellom menn og kvinner. Resultatet er en leken og elegant hybriddokumentar om verdien av motgang og utfordringer – og om hvordan intense opplevelser kan stake ut en ny kurs for et menneskeliv.

Filmgjest: På visninger merket Q&A kommer Mirko Stopar (regissør), Tore Buvarp (produsent)

Regi

Mirko Stopar (Argentina/Norge) Filmer i utvalg: LLAMAS DE NITRATO (2014), KAN DU SNAKKE? (kortfilm, 2011), OVERLAP (kortfilm, 2006)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}