BIFF 2008

Heavy Metal in Baghdad

2007 • 1t 24m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Heavy Metal in Baghdad
Regi
Suroosh Alvi & Eddy Moretti
Møt Acrassicauda, Bagdads eneste heavy metalband

Suroosh Alvi og Eddy Moretti er grunnleggerne av den internettbaserte TV-kanalen VBS.TV. I HEAVY METAL IN BAGHDAD reiser de fra New York til Irak for å dokumentere Acrassicauda, Bagdads eneste heavy metalband. Først når Saddam Hussein blir styrtet, øyner medlemmene i bandet en sjanse til å kunne spille sin musikk uten å måtte bekymre seg for hva myndighetene til enhver tid måtte mene om det.

I tillegg til å være en historie om bandmedlemmenes individuelle drømmer og utfordringer, gir HEAVY METAL IN BAGHDAD også et fascinerende innblikk i dagliglivet og utviklingen i Irak, sett fra et ståsted som er omtrent så langt fra internasjonal storpolitikk som man kan komme.

Regi

Pakistansk-kanadiske Suroosh Alvi er en av grunnleggerne av det kanadiske livsstilmagasinet Vice, som i løpet av 2000-tallet har fått avleggere i blant annet USA, Japan, Storbritannia, Australia, Mexico og Skandinavia. I kjølvannet av suksessen med magasinet, har Alvi også etablert plateselskap, klesbutikker og står dessuten bak en rekke TV-programmer og dokumentarfilmer for den internettbaserte TV-kanalen VBS.TV. HEAVY METAL IN BAGHDAD er Alvis første helaftens dokumentarfilm.

Eddy Moretti er en av grunnleggerne av VBS.TV, og har jobbet som fotograf og regissør på flere av kanalens prosjekter.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}