BIFF 2001

Hedwig and the Angry Inch

2000 • 1t 28m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
HEDWIG AND THE ANGRY INCH
Regi
John Cameron Mitchell

Herved er dere positivt advart - gjør dere klar til å møte rockedivaen Hedwig og hennes band The Angry Inch!
Denne filmatiseringen av rockeoperaen av samme navn gjorde furore Off-Broadway for kort tid siden. Filmens styrke ligger i den rå nerve, sanselige skuespillerprestasjoner og ikke minst i selve musikken! Musikken er fremragende og tekstene morsomme og bitende ironiske, noen ganger direkte rørende og triste. Skulle man trekke paralleller, er det nærliggende å se til britisk glam rock og David Bowie, en del heavy metal og med mer enn en dash kinky sex og en gjennomgående camp undertone.

Vi er et sted i grenselandet mellom ROCKY HORROR PICTURE SHOW, TOMMY, CABARET og THIS IS SPINAL TAP! Men samtidig er HEDWIG også noe helt for seg selv: Manusforfatter og regissør John Cameron Mitchell møtte komponist og musiker Stephen Trask på 90-tallet. De fant snart ut at de skulle arbeide frem en rockemusikal sammen og Trask falt for Mitchells ungdomsminner om sin lillebrors kvinnelige tyske barnevakt, som bodde i en campingvogn i Kansas og som var blitt forlatt av sin amerikanske soldatektemann. "Hun hadde mange mannfolk på besøk, og først senere skjønte jeg hun var prostituert". I filmen er den unge tyske mannen Hansel, som vokser opp i Øst-Berlin på 60-tallet, blitt til "Hedwig" etter en kjønnskifteoperasjon - herav uttrykket Angry Inch(!) og bare slik kan han/hun få utreisetillatelse for å gifte seg med sin amerikanske soldatkjæreste, Luther. Etter at han har forlatt Hedwig, starter hun et punk-rock band og turnerer i USA på lugubre barer og gudsforlatte steder. Her møter hun tenåringen Tommy Gnosis (Michael Pitt) og sammen lager de guddommelig musikk. Har Hedwig endelig funnet lykken?

Regi

John Cameron Mitchell (1963) er fra El Paso i Texas (believe it or not). Han jobbet som skuespiller i film, TV og teater. Hans post-punk noe glamrock musikal "Hedwig and the Angry Inch" ble til i nært samarbeid med komponisten Stephen Trask og turnerte først i rockeklubber og ble kjent både i USA og Europa, og hadde premiere Off-Broadway i 1998. Mitchell var med å starte New York Drama Department Theater Company, hvor han produserte Tennessee Williams' "Kingdom of Earth". HEDWIG AND THE ANGRY INCH markerer hans debut som spillefilmregissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}