BIFF 2009

Heimegutar

2009 • 0t 57m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Heimegutar
Regi
Turid Rogne
HEIMEGUTAR er filmen fans over hele verden har ventet på – dokumentaren om Side Brok

HEIMEGUTAR er dokumentaren om den norske hip-hop gruppa Side Brok, som entret den norske musikkscenen i 2004. Gruppa vakte stor oppsikt og gjorde umiddelbart suksess med sin særegne hip-hop med tekster på knallhard Ørsta-dialekt. Filmskaper Turid Rogne har fulgt Side Brok gjennom opp- og nedturer siden gjennombruddet i 2004 og helt frem til gruppas tredje album "Ekte menn" ble sluppet i 2009.

Side Brok er Runar (Sjef-R), Bård (Skatebård), Oddgeir, Knut og Tore. Gruppas historie starter i Hovdebygda i Ørsta hvor de fem vokste opp. Tekstene til Side Brok er nært knyttet opp til hjembygda; fjell, fjord, råning, sprit og drit. Filmen inviterer oss med på innsida, og viser hvor musikken kommer fra. Dette resulterer i et nært, men samtidig lavmælt portrett av gruppa. Filmen viser gjennom intervjuer, men også på en observerende måte, hvordan musikken oppstår, hvordan bandet takler turnélivet og ikke minst hvor gøy det er å være rapper fra Sunnmøre.

HEIMEGUTAR var åpningsfilm på Den norske dokumentar-filmfestivalen i Volda tidligere i år, og nå er turen kommet til BIFF. Hvis du bare skal se én norsk dokumentarfilm om norsk hip-hop i år, la det bli HEIMEGUTAR.

Regi

TURID ROGNE er født og oppvokst i Ørsta, og har studert journalistikk og dokumentarfilm ved Høgskulen i Volda. Hun har regissert filmene KAMIKAZE (2002), INKOGNITO (2003) og EINAR (2004). BURMAS STEMME (2011) er hennes femte dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}