BIFF 2008

Helen

2009 • 1t 19m • Storbritannia/Irland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Helen
Regi
Christine Molloy & Joe Lawlor
En voksen jente er forsvunnet, og Helen blir bedt om å bidra til politiets rekonstruksjoner

Da en ung jente forsvinner blir Helen bedt om å delta som hennes substitutt i rekonstruksjonen av hendelsesforløpet. Gradvis gjør den forsvunne jentas personlighet seg gjeldende, influerer Helen i hennes situasjon og fyller noen ukjente rom i livet hennes. Det hele blir et mysterium på lavbluss, der hovedpersonenes motiver blir fremstilt med en viss grad av tvetydighet. Helen møter blant andre den forsvunne jentas foreldre. De er selvsagt knust over forsvinningen, men etter hvert blir det klart at deres forhold til datteren og til hverandre er problematisk. Likeledes møter Helen kjæresten til datteren, og det oppstår et forhold dem imellom.

HELEN er en av de mest særegne filmene som har kommet fra Storbritannia på lenge - og debuten innevarsler en svært spennende kunstnerduo for fremtiden.

Regi

Gjennom de siste fire årene har Christine Molloy og Joe Lawlor arbeidet med et prosjekt som kalles Civic Life, der lokalbefolkning rundt omkring er blitt involvert i kortfilmer ment for kinoer. HELEN er deres spillefilmdebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}