Med sin blanding av vakre bilder og kaldt registrerende skil..." /> Med sin blanding av vakre bilder og kaldt registrerende skil..."/> Med sin blanding av vakre bilder og kaldt registrerende skil...">
BIFF 2013

Heli

2013 • 1t 45m • Frankrike / Mexico

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Heli
Språk
Spansk
Undertekster
Engelsk
Regi
Amat Escalante
Manus
Amat Escalante, Gabriel Reyes
Foto
Lorenzo Hagerman
Produsent
Jaime Romandia
I den meksikanske krigen mot narkotika finnes det ingen sivilister

I et lite, falleferdig hus på den meksikanske landsbygda bor 17 år gamle Heli sammen med sin far, sin kone, sin lille sønn og sin lillesøster. Heli og faren jobber sammen på en fabrikk som produserer bildeler, mens konen er hjemmeværende med sønnen og lillesøsteren Estela går på skole. Det er et enkelt liv uten noen større grad av materiell velstand, men husholdningsbudsjettet går rundt, og de hygger seg når de kan. Når Estelas eldre kjæreste bestemmer seg for at de to skal rømme av sted for å gifte seg, og beslutter å finansiere dette med penger tjent på salget av konfiskert kokain han har stjålet fra militæret, tar imidlertid livene deres en helt annen, grusom vending.

Med sin blanding av vakre bilder og kaldt registrerende skildringer av brutal vold, er HELI definitivt ikke en film for alle. Men de som våger å utsette seg for den vil finne en både velregissert, opprørende og uforglemmelig skildring av de uskyldige ofrene i den såkalte krigen mot narkotika.

Regi

AMAT ESCALANTE er en meksikansk regissør, produsent og manusforfatter. HELI, hans tredje langfilm som regissør, konkurrerte om Gullpalmen under årets Cannes-festival, hvor ESCALANTE også mottok prisen for «Beste regissør».

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}