BIFF 2011

Hell and back again

2011 • 1t 28m • Afghanistan / USA / Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Hell and Back Again
Regi
Danfung Dennis
Om krigens lidelse og hjemkomstens frustrasjon

HELL AND BACK AGAIN er en sober, men samtidig rystende skildring av krigens konsekvenser. Det er sommeren 2009. Den 25 år gamle sersjanten Nathan Harris og hans tropp befinner seg midt inne i Talibankontrollert område. Livet i Afghanistan er preget av ørkesløs monotoni plutselig avbrutt av dødelig dramatikk. For Harris ender oppholdet med en talibankule som knuser deler av det ene benet hans. Hjemme i Nord-Carolina venter endeløs rehabilitering, posevis med smertestillende piller, Wal-Mart og bilturer med kona. Stemningen blir mer og mer trykkende ettersom vi følger det unge ekteparets forsøk på å gjenopprette en fysisk og psykisk normaltilstand.

Regissør Danfung Dennis unngår dramatiserende kommentatorstemmer og overfortolkende eksperter. Gjennom en tålmodig og dvelende fortellerstil blottstilles krigens lidelse og hjemkomstens frustrasjon på en uvanlig effektfull måte.

Regi

Danfung Dennis har siden 2006 dekket krigene I Irak og Afghanistan. Hans fotografier har blitt publisert i blant annet TIME, New York Times og Rolling Stones. HELL AND BACK AGAIN (2011) er hans første film.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}