BIFF 2007

Helvetica

2007 • 1t 20m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Helvetica
Språk
engelsk
Regi
Gary Hustwit
Manus
Gary Hustwit
Foto
Luke Geissbuhler
Fascinerende dokumentar viet fonten Helvetica og moderne design, urbanitet og global visuell kultur

HELVETICA er en indie-dokumentar om typografi, grafisk design og global visuell kultur. Filmen tar deg med på en utforskning av urbane rom i verdens storbyer og undersøker historien til fonten Helvetica som en del av en større samtale om måten skrifttyper påvirker livet vårt på. Det er i år 50 år siden Max Miedinger og Eduard Hoffmann introduserte fonten Helvetica, i en tid da sveitsisk design red på en bølge av popularitet, og godt hjulpet av reklamebyråer som solgte denne skrifttypen til sine klienter ble den raskt en ledende font; den dukket opp i firmalogoer, i skilt for transportsystemer, i kunsttrykk og en rekke andre bruksområder over hele verden.

Regissør Gary Hustwit intervjuer flere anerkjente designere om deres arbeid og den kreative prosessen, samt om valgene og estetikken bak deres bruk av font. Filmen tar deg med på en utforskning av urbane rom i verdens storbyer og undersøker historien til Helvetica som en del av en større samtale om måten skrifttyper påvirker livene våre. Filmen spenner over fagfelt som design, reklame, psykologi og kommunikasjon, og inviterer oss til å kikke nærmere på de tusener av ord vi utsettes for hver dag.

Regi

Gary Hustwit har jobbet som produsent på en rekke dokumentarfilmprosjekter, blant andre på I AM TRYING TO BREAK YOUR HEART, filmen om Wilcoalbumet "Yankee Hotel Foxtrot". HELVETICA er hans debut i regissørstolen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}