BIFF 2006

HIGH FIDELITY

2000 • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
High Fidelity
Språk
Engelsk
Regi
Stephen Frears
Manus
D.V. DeVincentis, Steve Pink, John Cusack, Scott Rosenberg
Foto
Seamus McGarvey
Produsent
Tim Bevan
Etter at damen dumper ham, bestemmer Rob seg for å lage en liste over sine fem verste oppbrudd

Lister. Lister over beste låter, beste filmer, beste bøker, beste kjærester, beste elskere, beste byer. Og så de verste. Hva skal man med lister? De er selvfølgelig til for å skape en slags orden i livene til retningsløse mennesker. Slackere som Rob, for eksempel. Rob driver en platesjappe, og er en manisk skaper av lister. Etter at damen hans dumper ham, bestemmer han seg selvsagt for å lage en liste over sine fem verste oppbrudd. Vi følger ham i prosessen, og blir samtidig kjent med de to andre ansatte i butikken, begge sosialt mistilpassede musikknerder som i likhet med Rob puster og lever alternativ kontemporær musikk.

Da britiske Nick Hornbys smarte, morsomme og uhyre populære roman skulle filmatiseres i Hollywood, var det nok én eller to som begynte å lage lister over hvor ille det kunne gå. De hadde ikke så mye å frykte, skulle det vise seg. Filmen yter boken ganske stor grad av rettferdighet. Musikken er dens sentrum, der lydsporet er en veritabel katalog over siste 30 års populærmusikk.

Regi

BIFF retter et spesielt fokus på filmskaperen Stephen Frears i år, både med åpningsfilmen THE QUEEN og en egen retrospektiv-serie på Cinemateket USF under festivalen. Det betyr at du kan stifte bekjentskap med en rekke av hans tidligere filmer i løpet av festivalperioden. Frears ble født i Leicester i 1941 og fikk sitt internasjonale gjennombrudd med MY BEAUTIFUL LAUNDRETTE i 1985. Du kan lese mer om ham i en egen artikkel.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}