BIFF 2019

High Life

2018 • 1t 53m • USA / Frankrike / Tyskland / Storbritannia / Polen

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
High Life
Språk
engelsk
Undertekster
uten
Regi
Claire Denis
Manus
Claire Denis, Jean-Pol Fargeau
Foto
Yorick Le Saux
Produsent
Andrew Lauren, D.J. Gugenheim, Claudia Steffen, Christoph Friedel, Laurence Clerc, Olivier Thery Lapiney, Oliver Dungey, Klaudia Smieja
Claire Denis i det ytre rom – med Juliet Binoche og Robert Pattinson

Et eller annet sted langt ute i verdensrommet er et romskip bemannet av dødsdømte kriminelle på vei mot et svart hull. Passasjerene er en del av et vitenskapelig eksperiment, men har selv ingen kontroll over skipet eller hvor det er på vei, og mens de suser av gårde inn i det ukjente begynner angsten langsomt å feste sitt grep om fellesskapet. Her finnes ingen leder og ingen fangevoktere – kun en broket forsamling mordere og forsøkskaniner fanget i en klaustrofobisk farkost som aldri noensinne vil vende tilbake til jorden.

Med Robert Pattinson som ensom alenefar, Juliette Binoche som gal professor og André 3000 som intergalaktisk gartner ombord i et romskip designet av Olafur Eliasson, er HIGH LIFE en en eksistensialistisk science fiction-fabel i samme tradisjon som Stanley Kubricks 2001: EN ROMODYSSÉ og Jonathan Glazers UNDER THE SKIN (BIFF 2014). Mer enn noe annet er den likevel en klassisk Claire Denis-film, som viderefører tematiske tråder fra blant annet BEAU TRAVAIL og WHITE MATERIAL.

Regi

Claire Denis (Frankrike) Filmer i utvalg: LET THE SUNSHINE IN (BIFF 2017), BASTARDS (2013), WHITE MATERIAL (2009), 35 RHUMS (2008), TROUBLE EVERY DAY (2001), BEAU TRAVAIL (1999)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}