BIFF 2015

Himmelen over Havanna

2014 • 1t 35m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Retour à Ithaque
Språk
spansk
Undertekster
norsk
Regi
Laurent Cantet
Foto
Diego Dussuel
Produsent
Didar Domehri, Laurent Baudens, Gaél Nouaille
Rekviem for en drøm

På en takterrasse i Havanna samles en vennegjeng for å feire at Amadeo er tilbake etter 16 år i eksil. De var en gang håpefulle og kreative, men er nå middelaldrende og desillusjonerte, og hjertelige gjensyn og mimring om ungdommens gleder gjennomsyres gradvis av dystre minner om overvåkning, undertrykkelse, skuffelser og splid. De hører på vestlig popmusikk som på syttitallet var bannlyst, og spiser ris og bønner av beste sort.

HIMMELEN OVER HAVANNA er basert på den populære cubanske forfatteren Leonardo Paduras roman «La novela de mi vida». Paduras manus og den franske mesterregissøren Laurent Cantets beslutning om å gi Cubas fremste skuespillere fritt spillerom resulterer i ekte vare. Samtalene er nådeløst ærlige, og det er kanskje derfor visningen av filmen under filmfestivalen i Havanna ble avlyst av styresmaktene i siste liten. Dette er filmen for deg som ønsker å forstå en cubansk generasjon som vokste opp med revolusjonstro, men som nå ser seg skuffet tilbake.

Regi

Laurent Cantet (Frankrike, 1961). Filmer i utvalg: KLASSEN (2008), MOT SØR (2005), TIDEN ER UTE (2001), MENNESKELIGE RESSURSER (1999)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}