BIFF 2002

Himmelfall

2002 • 1t 23m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Himmelfall
Språk
Norsk
Regi
Gunnar Vikene
Manus
Gunnar Vikene og Torun Lian
Foto
Sjur Aarthun
Produsent
Sigve Endresen

De har en plan, men ikke peiling. En taxi vipper på kanten av stupet. I og rundt bilen er åtte mennesker med hver sin drøm. De har virret rundt i førjulstiden og endt på helt andre steder enn de tenkte seg. Nå som desperasjonen setter inn, former de en allianse. Kanskje kan julen bli bra likevel?

Juni og Reidar er pasienter på Solihøgda, et sted for personer som tenker litt annerledes enn oss andre. Like før jul annonserer Juni sin snarlige død - bare hun får pakket opp julegavene først. Reidar venter på å få en meteor i hodet, men håper han rekker å redde Juni fra å henge seg i et fotballskjerf først. Johannes er psykiater på Solihøgda. Impotent, men med en plan for å tilfredsstille og beholde sin kone, Vigdis. Johannes vil betale taxisjåføren Thomas for å være elskeren hennes. Men Thomas er altfor flink. Vigdis og Johannes glir fra hverandre. Thomas er ikke bare god i sengen og glad i speilbildet sitt, han er en tyv og en svindler som antakelig skal begynne på Politihøgskolen. Men i julestria starter nedturen. Kjæresten Siw har gitt ham reisepass og Juni inviterer til elskov. Men det ender brutalt. Så får Thomas koreaneren Wong på nakken, en mann med en desperat plan. For å få permanent oppholdstillatelse i Norge, velger Wong å bli psykiatrisk pasient. Reidars mor, senile fru Ruud, trues av tvangsinnleggelse på et sykehjem. Hun begir seg ut i julenatten for å slippe unna politiet og hjemmehjelpen Vigdis. Hele dette vingestekkede galleriet støter mot hverandre og forandrer retning. Når julaften kommer, vet de ikke hvor veien går videre. En taxi på kanten av stupet gjør valgene enklere. Det er tid for en allianse ...

Regi

I filmbransjen er forventningene store til Gunnar Vikenes første spillefilm. Han er kjent for frodig varme og gode fortellinger i sine tidligere filmer, som omfatter dokumentarfilmer, kortfilmer og over 100 reklamefilmer siden 1993. Han har vunnet priser ved internasjonale festivaler og i Gullblyanten, Clio og Promax Europa. Vikene er også nominert til SKUP-prisen for dokumentarfilmen BOOMERANG (1995), som han samregisserte med Trond Kvist (se BIFFs avslutningsfilm VELKOMMEN HJEM), og to ganger til Gullruten. Nå skal han innfri forventningene til blant annet Dagbladet, som har kalt ham det kommende stjerneskuddet i Film-Norge.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}