BIFF 2011

Historien om Ragnhild

2011 • 0t 50m

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Historien om Ragnhild
Regi
Siren Henschien
Historien bak Norges yngste overdosedødsfall

Sommeren 2010 ble en tenåringsjente funnet død i en sliten leilighet i Bergen. En overdose endte livet til den 15 år gamle Ragnhild Embla Helsengreen, og nyheten sjokkerte hele landet. Regissør Siren Henschien forteller oss om jenten bak overskriftene og viser oss hva som var hennes liv var før det endte så tragisk på et kjøkkengulv. Hun tegner i HISTORIEN OM RAGNHILD et portrett av en flink og viljesterk jente som livet ikke ville vel.

Etter en oppvekst i et hjem med vold og rus blir Ragnhild hentet av barnevernet 14 år gammel. Hjemlengsel og savn ble døyvet med hasj. Et år senere døde hun av en overdose, mens hun fortsatt var i barnevernets varetekt. Fagpersoner mener Raghild var så sterk at hun kunne klart å komme seg videre hvis ikke heroinen hadde krevd livet hennes en varm julidag. Hvordan kunne dette vært unngått?

Regi

Siren Henschien har etter journaliststudier i Canada på slutten av 80-tallet gjort karriere innenfor TV. Hun har vært journalist og nyhetsanker hos TV2, og er nå programleder i featuremagasinet Lørdagsmagasinet. HISTORIEN OM RAGNHILD er Henschiens første dokumentarfilm som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}