BIFF 2010

Hjem til jul

2010 • 1t 25m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Hjem til jul
Språk
Norsk
Regi
Bent Hamer
Det er bare oktober, men allerede ligger det pakker under treet – Bent Hamer er tilbake

Årets åpningsfilm er Bent Hamers etterlengtede sjette spillefilm. HJEM TIL JUL er basert på Levi Henriksens populære og kritikerroste novellesamling "Bare mjuke pakker under treet", og består av et flettverk av historier som alle knyttes sammen av at de har julefeiring – eller mangel på sådan – som felles tema. Vi møter en pappa som ikke får lov å tilbringe julaften sammen med barna sine, to flyktninger som ikke har noe sted å gjøre av seg, en kvinne hvis elsker har lovet å forlate familien sin til fordel for henne og en lege som ikke har tid til sin kone eller barnet hun ønsker seg.

Få fenomener er bedre egnet til å belyse mellommenneskelige relasjoner enn nettopp julefeiringen, og med sitt unike blikk for detaljer har Hamer laget en ensemblefilm hvor humor og tragedie går hånd i hånd. Historiene glir over i hverandre og HJEM TIL JUL er nok et bevis på at de er inne på noe, de som kaller Bent Hamer vår største nålevende regissør.

Regi

Intet navn blir oftere brukt til å dementere påstanden om at Norge ikke har produsert noen store regissører enn Bent Hamers. Siden han debuterte med den skoledannende karakterstudien EGGS i 1995, har Hamer avstedkommet en stri strøm av filmer, som alle bærer hans særegne vannmerke. Hamers filmer preges av et unikt blikk for detaljer, en i norsk sammenheng uovertruffen sans for stil og en forkjærlighet for å skildre og feire livene til akterutseilte menn som både tiden og verden har løpt i fra. HJEM TIL JUL føyer seg pent inn i en filmografi som i tillegg til EN DAG TIL I SOLEN (1998), kan skilte med høydepunkter som SALMER FRA KJØKKENET (2003), FACTOTUM (2005) og O'HORTEN (2007). 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}