BIFF 2010

Hjertebank

2010 • 1t 41m • Canada / Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Les amours imaginaires
Språk
Fransk
Regi
Xavier Dolan
Manus
Xavier Dolan
"Heartbreaker, that's you!"
Francis og Mary er bestevenner og tilhører det kule kunstnermiljøet i Montreal. Vennskapet deres blir satt på hard prøve når de møter billedskjønne Nick, en ung nyinnflyttet mann med ansikt som en engel - og en litt udefinerbar legning. Gjennom flere møter tolker og mistolker Francis og Mary Nicks signaler, og begge blir dypt forelsket. Hvem vil egentlig Nick ha? Og kan det som en gang var et ubrytelig vennskap overleve sjalusidramaet som oppstår?

Vennskapet mellom Francis og Mary – to stilsikre ungdommer fra Montreals hippe kunstnermiljø – blir satt på prøve når de møter Nick, en vakker og mystisk gutt med en noe diffus seksualitet. De to vennene forelsker seg begge i Nick og et drama utspiller seg hvor følelser ligger løst og viljen til å se det man ønsker like så. Er det hele en innbilt kjærlighet, blendet av lyst og begjær? All denne forvirringen og usikkerheten fører til en rekke underholdende situasjoner, både på den såre og humoristiske siden av følelsesskalaen. Regissør Xavier Dolan bruker ulike stilistiske uttrykk for å underbygge narrativets tvetydighet. Dermed setter han søkelyset på spørsmålet om hvor mye av det vi tror vi ser som faktisk kun er en skapt illusjon. Måten Dolan bruker sakte film i enestående harmoni med musikken lar publikum dra paraleller til Wong Kar-Wais filmer og Christopher Doyles kamerabruk. HJERTEBANK er et virkelig bemerkelsesverdig stykke filmkunst fra den kun 21 år gamle Dolan.

Regi

Xavier Dolan debuterte i 2009 med filmen J'AI TUÉ MA MÈRE. Filmen mottok strålende kritikk, og regissøren vant i en alder av 21 hele tre priser i Cannes' Directors Fortnight-program. Dolan har en fortid som barneskuespiller, og vokste opp i Montreal, i hjertet av den canadiske underholdningsbransjen. HJERTEBANK er hans andre film og den lovende regissøren har også en tredje film – LAURENCE ANYWAYS – på trappene, med planlagt premiere i 2012.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}