BIFF 2005

Hjerteflimmer

2004 • 1t 40m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Kammerflimmern
Regi
Hendrik Hölzemann
En ambulansesjåfør som selv kunne trenge litt førstehjelp

Crash er en 26 år gammel ambulansesjåfør. Som sju-åring mistet han begge foreldrene i en trafikkulykke. Siden den gang har han viet seg til å hjelpe andre, og patruljerer daglig Kölns gater for å redde liv og hjelpe folk i nød. Men traumene etter tapet av foreldrene har gjort hans eget liv tomt. Frykten for å gjenoppleve tapet av noen nære, gjør ham ute av stand til å knytte relasjoner. Crash har selv et desperat behov for å bli reddet, men han slipper ingen innpå seg. Ikke før han treffer November, en ung jente han har drømt om i mange år, men aldri før har møtt. Om henne sier manusforfatter og regissør Hölzemann: “Gjennom henne oppdager Crash for første gang at han virkelig eksisterer, og enda viktigere: at han ønsker å eksistere. November har selv hatt et vanskelig liv, men hun har taklet det helt annerledes. Hun er ikke redd for å leve.”

HJERTEFLIMMER er nok et eksempel på nyrenessansen i tysk film. Siden Tom Tykwers LØP LOLA, LØP har det moderne samfunnet stått i fokus, og de nye tyske filmene følger unge mennesker som lever et liv i høyt tempo.

Regi

Hendrik Hölzemann (f. 1976) studerte manus ved filmakademiet i Baden-Württemberg i Ludwigsburg. I løpet av studietiden regisserte og skrev han manus til tre kortfilmer. Hans første spillefilmmanus var til filmen NICHTS BEREUEN (NO REGRETS). I 1999 grunnlag han produksjonsselskapet Panic Pictures. HJERTEFLIMMER er hans spillefilmdebut, og han skrev også manuset til denne filmen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}