BIFF 2006

HOLLYWOODLAND

2006 • 2t 06m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Hollywoodland
Språk
Engelsk
Regi
Allen Coulter
Manus
Paul Bernbaum
Foto
Jonathan Freeman
Produsent
Glenn Williamson
Å leve i Hollywood kan gjøre deg berømt. Å dø der kan gjøre deg til legende

Spørsmålet om hvorvidt skuespiller George Reeves begikk selvmord eller ble myrdet står igjen som et av de store mysteriene i Hollywoods historie. Til tross for at han var stjernen i den enormt populære Supemann-serien på fjernsyn på femtitallet var Reeves ingen lykkelig mann. Han hadde blitt dårlig betalt og ble båssatt til å spille en lang rekke uvarierte og uinteressante roller.

Vi følger etterforskningen av Reeves' mistenkelige dødsfall i 1959. Adrian Brody er overbevisende som etterforskeren som selv er på jakt etter forløsning. Hans trøblete hat/elskforhold til ekskonen (Molly Parker) står sentralt i filmen. Diane Lane gjør også en sterk rolle som hans tidligere elskerinne. Etterforskningen viser etter hvert at det kan ha vært flere folk med motiv for mord.

HOLLYWOODLAND har en rekke film noir-trekk, og kan således minne om filmer som L.A.CONFIDENTIAL (1997) og CHINATOWN (1974). I likhet med disse filmene gjenskaper HOLLYWOODLAND periodens atmosfære på lekkert vis.

Regi

Allen Coulter har jobbet på en rekke store TV-serier, som The Sopranos, Rome og Sex og singelliv. HOLLYWOODLAND er spillefilmdebuten hans.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}