BIFF 2012

Holy Motors

2012 • 1t 55m • Frankrike / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Holy Motors
Språk
Fransk
Regi
Leos Carax
Manus
Leos Carax
Foto
Caroline Champetier, Yves Cape
Produsent
Martine Marignac, Albert Prévost, Maurice Tinchant
Uovertruffen eurotrash.

Å skulle beskrive Leos Carax’ HOLY MOTORS er på ingen måte noen enkel oppgave, men det følgende kan tjene som et slags forsøk: Monsieur Oscar er en mystisk mann som kjøres rundt omkring i et vakkert, men uhyggelig Paris i en hvit limousin. Mellom hvert stopp på sin mystiske reise ifører han seg en ny og underlig forkledning. Hvorfor? Hvem vet!?

HOLY MOTORS er en film som utvilsomt vil få språklig upresise mennesker til å trekke paralleller til David Lynch. Men en av filmens hovedstyrker er nettopp at dens bisarre og visuelt oppfinnsomme stil er et såpass særegent og unikt uttrykk for regissørens visjon. Carax har uttalt at han skrev filmen spesifikt med hovedrolleinnehaver Denis Lavant i tankene, og at dersom Lavant hadde takket nei, hadde han gitt opp hele prosjektet. Lavant takket heldigvis ja, og gjør en formidabel innsats i en film hvis spektakulære og kaleidoskopiske eksperimentlyst viser at europeisk film er langt mer enn programmessig, misantropisk sosialrealisme.

Regi

LEOS CARAX er en fransk filmregissør, kritiker og forfatter. Han er velkjent for sin poestiske stil og sine vonde skildringer av kjærligheten. Hans første store film var BOY MEETS GIRL (1984). og blant hans mest anerkjente verker finner du blant annet LES AMANTS DU PONT-NEUF (1991) og den kontroversielle POLA X fra 1999.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}