BIFF 2004

Home of the Brave - Land of the Free

2003 • 0t 53m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Home of the Brave - Land of the Free
Regi
John Sullivan

I HOME OF THE BRAVE – LAND OF THE FREE møter vi en gruppe spesialtrente amerikanske soldater på jakt etter terrorister i Afghanistan. Filmen viser de amerikanske soldatene utkledd som afghanske bønder på ulike oppdrag, og skildrer deres frustrasjon over problemene de står overfor i møte med ukjent terreng.

På tross av det alvorlige temaet er filmen blitt en tragikomisk skildring av desperate handlinger utført av forvirrede soldater - alt under frihetens fane og et ledd i kampen mot internasjonal terrorisme.

HOME OF THE BRAVE – LAND OF THE FREE gir oss et unikt innblikk i tilværelsen til de amerikanske spesialstyrkene i Afghanistan. Opptakene ble gjort i februar 2003, og aldri før har noen fått følge dem på så kloss hold som det vi gjør i denne filmen. Filmen vant forøvrig Amandaprisen for beste dokumentarfilm under Filmfestivalen i Haugesund nå i høst.

Regi

John Sullivan har studert film i USA. Som regissør har han bak seg flere kort-, reklame- og dokumentarfilmer, samt musikkvideoer. Hans spillefilmdebut kom med PLAY (2003), der han hadde regi og manus. PLAY var forøvrig den første norske filmen som ble distribuert digitalt til kinoene.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}