Latvia er et land hvor den ortodokse kirken står svært sterk..." /> Latvia er et land hvor den ortodokse kirken står svært sterk..."/> Latvia er et land hvor den ortodokse kirken står svært sterk...">
BIFF 2013

Homo@lv

2010 • 1t 10m • Latvia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Homo@lv
Språk
Latvisk
Undertekster
Engelsk
Regi
Kaspars Goba
Manus
Kaspars Goba
Foto
Inese Apse, Elga Dudareva, Margeris Eglitis, Kaspars Goba, Lelde Goba
Produsent
Ieva Ubele
Latvisk lakmustest for LHBT-saken

Dokumentarfilmen HOMO@LV skildrer den første latviske homoparaden i 2005 og ser nærmere på de sterke kreftene som den dag i dag motarbeider LHBT-bevegelsen i landet. I senere tid har det blitt rettet mye oppmerksomhet mot den økende institusjonaliseringen av homofobi i Russland, og denne filmen viser at det ikke står særlig bedre til i de andre tidligere sovjetstatene. Ikke bare blir deltakerne i homoparaden møtt av voldelige motdemonstranter, flere av dem blir også truet med oppsigelse av sine arbeidsgivere.

Latvia er et land hvor den ortodokse kirken står svært sterkt, og flere europeiske politikere har uttrykt sin bekymring for de stadig mer fiendtlige holdningene mot seksuelle minoriteter i de baltiske landene. I HOMO@LV får vi se en rekke konkrete eksempler på denne hverdagslige forfølgelsen, og regissør Kaspars Goba retter også fokus mot toneangivende latviske politikere og spør hva som ligger bak deres homofobe utspill og manipulerende renkespill.

Regi

KASPARS GOBA er regissør, produsent, fotograf og journalist. Han har jobbet med film siden 1996 og startet i 2005 sitt eget filmselskap.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}