BIFF 2019

Honeyland

2019 • 1t 27m • Nord-Makedonia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Honeyland
Språk
tyrkisk
Undertekster
engelsk
Regi
Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov
Foto
Fejmi Daut, Samir Ljuma
Produsent
Atanas Georgiev
Lykken står den kjekke bi

HONEYLAND skildrer en virkelighet som ligger så langt fra vår egen at det er vanskelig å tro at den er en del av vårt kontinent. I denne forbløffende dokumentaren møter vi Hatidze, en enslig middelaldrende kvinne som bor sammen med sin blinde mor i en liten hytte på den makedonske landsbygden, og lever av å samle og selge honning. Når kamera følger Hatidze på halsbrekkende tokt langs bratte fjellskrenter og inn i store svermer av bier – uten beskyttelse eller et snev av frykt – er det både filmatisk spenning og dokumentarisme på høyt nivå.

Hatidzes arbeidsmetoder bygger på eldgammel kunnskap og håndverk, og hviler på en nedarvet forståelse av viktigheten av økologisk balanse. Når hennes nye nabo Hussein bestemmer seg for å starte med birøkting, er det derimot i langt mer kapitalistisk ånd – og med katastrofale resultater. HONEYLAND stakk av med flere priser under årets filmfestival i Sundance enn noen annen film, og er en vakker og sørgmodig skildring av et levesett hvis dager synes å være talte, men som fremtiden ikke desto mindre har mye å lære av.

Regi

Tamara Kotevska (Nord-Makedonia), Ljubomir Stefanov (Nord-Makedonia) HONEYLAND er deres første helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}