BIFF 2010

Honeymoons

2009 • 1t 35m • Serbia / Albania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Medeni Mesec
Regi
Goran Paskaljevic
Øst og vest er ikke fiender i år. Men de er ikke akkurat venner heller

HONEYMOONS handler om to unge par, det ene i Albania og det andre i Serbia. Begge prøver de å emigrere – til henholdsvis Italia og Ungarn. I et fjerntliggende fjellandskap forsøker en ung kvinne å venne seg til tanken om å gifte seg med sin forsvunne forlovedes bror. I det andre historier følger vi en begavet musiker og hans kone idet de prøver å krysse grensen til Ungarn. I begge tilfeller får karakterene erfare at avstanden mellom øst og vest er et spørsmål om mer enn geografi.

Tidenes første serbisk-albanske samproduksjon handler om den balkanske hjerneflukten og drømmene om et bedre liv i vest. Regissør Goran Paskaljevic tar oss med inn i det som for oss fremstår som svært fremmede sosiale kontekster, og både generasjonskløften og eldgamle, nedarvede familiefeider legges under lupen. De unge nekter å la seg styre av foreldregenerasjonens gamle krangler i forholdet til naboer og familie. Men samtidig er disse feidene en så sentral del av livet på Balkan at man på én eller annen måte er nødt til å forholde seg til dem enten man vil eller ikke.

Regi

Goran Paskaljevic er en av Serbias største nålevende regissører, og har en lang og rikholdig filmografi bak seg, inkludert en rekke dokumentarfilmer og TV-produksjoner. Han laget sin første spillefilm THE BEACH GUARD IN WINTER i 1976, og har siden stått bak filmer som SPECIAL THERAPY SPECIAL TREATMENT (1980), GUARDIAN ANGEL (1987), SOMEONE ELSE'S AMERICA (1995), EN MIDTVINTERNATTS DRØM (2004), OPTIMISTENE (2006) og DJEVLEBYEN (2009).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}