BIFF 2007

Hope the Pitanga Cherries Grow – Tales of Luanda

2007 • 1t • Angola/Portugal

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Histórias de Luanda – Oxalá cresçam pitangas
Regi
Ondjaki & Kiluanje Liberdade
Ti av innbyggerne i Luanda forteller om sin fascinasjon for byen med 4 millioner innbyggere

Luanda i Angola må være en svært spesiell by – hovedstaden med fire millioner innbyggere var opprinnelig bygget for å kunne huse 600 000. Angola har vært gjennom en 30 år lang borgerkrig og har bare hatt fred i tre år. Her møtes folk fra forskjellige stammer fra hele landet og mange utlendinger også. På mange måter er denne filmen en hyllest til den utrolige mangefasetterte byen og en beskrivelse av hva det vil si å bo her. Hvordan klarer folk å brødfø seg? Hvor mye du tjener her kommer helt an på hvor mye oppfinnsomhet du har.

Vi møter ti unge mennesker som forteller om sitt liv i denne fascinerende hovedstaden, hvor fattigdommen er så altfor åpenbar. Landet som flommer over av ressurser frarøves innbyggerne på bekostning av de store internasjonale oljeselskapene.

Regi

Ondjaki (Luanda, 1977, bildet) er utdannet i sosiologi og er manusforfatter, poet og forfatter med hele syv bøker bak seg. Han har laget en del videoer og var assisterende regissør på AS CARTAS DO DOMADOR i 2005.

Kiluanje Liberdade (Benguela, 1976) har sin utdannelse innen kulturledelse og har begått to filmer selv og vært assisterende regissør på Teresa Villaverdes A FAVOR DE CLARIDADE (03).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}