BIFF 2021

House Arrest

2021 • 1t 46m • Russland

31 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Delo
Språk
russisk
Undertekster
engelsk
Regi
Aleksei German Jr.
Manus
Aleksey German Jr., Maria Ogneva
Foto
Ivan Burlakov
Produsent
Artem Vasilyev
Noen er likere enn andre

David er professor i litteratur på et lite russisk universitet, og bestemmer seg en dag for å lansere en kampanje for å avsløre den utstrakte korrupsjonen til byens ordfører. Planen slår umiddelbart feil, og fører til at han selv blir anklaget for underslag. I påvente av en dom blir han satt i husarrest i sin egen nitriste leilighet. Her oppsøkes han av venner, familiemedlemmer og bekjente som prøver å hjelpe ham som best de kan, mens leiligheten blir skitnere og skitnere, og livet hans faller mer og mer fra hverandre.

Aleksei German Jr. er som sin far et anerkjent navn i filmens verden, men er først og fremst kjent som en begavet stilist med sans for det lyriske og flertydige. HOUSE ARREST er derimot en forbilledlig direkte og tilgjengelig film, med tydelig politisk brodd. Her smelter kjederøykende mødre, traurig tapet og politimenn med forkjærlighet for George Orwell sammen til en dyster og galgenhumoristisk satire om ytringsfrihetsklimaet og rettssikkerheten i et Russland preget av korrupsjon og maktmisbruk.

Regi

Aleksei German Jr. (Russland) Filmografi: UNDER ELECTRIC CLOUDS (BIFF 2015), DOVLATOV (2018), PAPER SOLDIER (BIFF 2010), GARPASTUM (BIFF 2006), THE LAST TRAIN (2003)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}