BIFF 2008

How to Lose Friends & Alienate People

2008 • 1t 50m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
How to Lose Friends & Alienate People
Språk
Engelsk
Regi
Robert B. Weide
Manus
Peter Straughan
First we take Manhattan, then we fail miserably, then we go home

Denne komedien er basert på den selvbiografiske og selvironiske boken "How to Lose Friends and Alienate People", skrevet av den britiske forfatteren og skribenten Toby Young. Boken tar for seg Young sine egne opplevelser i New Yorks fasjonable magasinbransje, med særlig fokus på de mest spektakulære og fatale tabbene.

I denne filmatiseringen spiller den britiske komikeren Simon Pegg (SHAUN OF THE DEAD, HOT FUZZ) rollen som Sidney Young, og skildrer med sedvanlig komisk bravur de mange uheldige konsekvensene av en total mangel på god smak og dømmekraft. I de andre rollene finner vi blant annet Kirsten Dunst, stjerneskuddet Megan Fox, Gillian Anderson og Jeff Bridges. Regissør Robert B. Weide har lang erfaring med å skildre pinlige situasjoner fra sitt arbeid med tv-serien "Ingen grunn til begeistring", og i HOW TO LOSE FRIENDS & ALIENATE PEOPLE utnytter han sin spisskompetanse til fulle. Dette er en av årets morsomste og flaueste filmer.

Regi

Robert B. Weide startet sin filmkarriere som regissør og produsent av dokumentarfilmer om storheter innen amerikansk komikk. Weide har blant annet regissert fjernsynsdokumentarer om Billy Crystal, Marx Brothers og Lenny Bruce. I de senere år har han gjort seg bemerket som produsent og hovedregissør for Larry Davids fjernsynsserie "Ingen grunn til begeistring". HOW TO LOSE FRIENDS er hans debut som spillefilmregissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}