BIFF 2012

How To Survive A Plague

2012 • 2t • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
How To Survive A Plague
Regi
David France
HIV er ikke lenger en dødsdom.

Med en dødsdom hengende over seg tok en usannsynlig gruppe unge menn og kvinner, de fleste HIV-positive, opp kampen mot politikere og legemiddelindustrien. De krevde større fokus på den trusselen AIDS-epidemien utgjorde samt medisiner som kunne kurere eller i det minste gjøre det mulig å håndtere sykdommen. HOW TO SURVIVE A PLAGUE forteller om to grupper som var sentrale i denne kampen: ACT UP og TAG (Treatment Action Group), som bidro til å endre AIDS-diagnosen fra å være en dødsdom til å bli en sykdom man kan leve lenge med.

Disse aktivistene infiltrerte legemiddelindustrien, identifiserte lovende medisiner og brakte disse fra forsøksstadiet til bruk på pasienter på rekordtid. Med et stort og hittil usett videomateriale fra åtti- og nittitallet plasserer regissør David France oss midt i de kontroversielle aksjonene, den opphetede debatten, de hjerteskjærende fiaskoene og de heroiske gjennombruddene.

Regi

DAVID FRANCE har jobbet for Newsweekog er skrivende redaktør i New York Magazine. Tekstene hans er publisert i blant annet GQ, The New York Times MagazineThe New Yorker, Vanity Fair og Rolling Stone. Han har skrevet tre bøker: Bag of Toys, om sadomasochisme og vold blant New Yorks kunstelite; Our Fathers, en undersøkelse av seksuelt misbruk av unge gutter i den katolske kirken og The Confession, et samarbeid med tidligere guvernør James E. McGreevey, som kom ut som homofil og gikk av som politiker i august 2004. France har tatt en pause fra tidsskriftsjournalistikken for å fullføre sitt store AIDS-prosjekt, filmen HOW TO SURVIVE A PLAGUE.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}