HOW WE PLAYED THE REVOLUTION byr på interessant politisk his..." /> HOW WE PLAYED THE REVOLUTION byr på interessant politisk his..."/> HOW WE PLAYED THE REVOLUTION byr på interessant politisk his...">
BIFF 2013

How We Played the Revolution

2011 • 1t 09m • Frankrike / Litauen

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Kaip mes zdideme revoiucija
Språk
Litauisk
Undertekster
Engelsk
Regi
Giedre Zickyte
Manus
Giedre Zickyte
Produsent
Dagnè Vildziunaitè
Glasnost, Perestrojka & Rock'n'Roll

På midten av 80-tallet begynte Moskva sakte, men sikkert å miste grepet om sovjetstatene. Allerede før Mikhail Gorbatsjov lanserte glasnost og perestrojka var det åpenbart at noe var i gjære, og i denne dokumentaren får vi et innblikk i hvordan litauisk rock'n'roll bidro til landets løsrivelse fra Sovjetunionen. Filmen tar utgangspunkt i kunstrockbandet Antis, som opprinnelig ble dannet som en spøk under en nyttårsfeiring i 1985. Selv om Antis aldri ga direkte uttrykk for sine meninger om myndighetene i Moskva, var budskapet mer enn tydelig for deres entusiastiske publikum. Bandets plutselige og voldsomme suksess førte til store turneer som samlet en rekke forskjellige band og artister. Disse regimekritiske turneene ble finansiert av lokale kommunistledere som gjorde sitt beste for å spille på lag med Gorbatsjovs perestroika, uten egentlig å ha noen idé om hva perestroika i praksis innebar.

HOW WE PLAYED THE REVOLUTION byr på interessant politisk historie – for ikke å si overraskende bra musikk!

Regi

GIEDRE ZICKYTE er en litauisk regissør som siden 2003 har arbeidet med film, tv og reklame. Hun har regissert dokumentarer og flere kortfilmer som har blitt presentert ved festivaler og sendt på nasjonalt tv.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}